Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Se nationaldagsfirandet i efterhand på webb-TV

I år blev nationaldagsfirande enbart digitalt och sänt på webb-TV. Både kommunens och länets arrangemang sändes på internet. Nu kan du titta på firandet i efterhand. Här ligger länkar sändningarna.

Svensk flagga mot molnig himmel.

Mora kommuns nationaldagsfirande sändes från kulturhuset på kommunens webb-TV-kanal och enbart i digital form på grund av coronasituationen.

Högtidstalare för året var Eva-Lena Frick, VD Vasaloppet.

Det var utdelning av priser och stipendier för kulturinsatser. Årets miljöpristagare är Pär Johansson, kulturpriset tilldelades Astrid Gustavsson och kulturstipendiaterna dansaren Sara Mörk och fotografen Hilla Aspman.

Alla fina idrottsprestationer av våra talanger i Mora uppmärksammades också.

Prisutdelare var Anna Hed (C) och Lennart Sacrédeus (KD), ordförande i kommunstyrelsen resp. fullmäktige.

Sveriges nationalsång framfördes av Linnéa Hed.

Folkmusik på fiol spelades av William Ernlund, Viktor Ernlund och Lukas Mattsson Djos.

Konferencier och programledare var Anders Rosén, kommunikationschef i Mora kommun.

”Det blev tyvärr inget nationaldagsfirande i parken vid klockstapeln som det brukar vara. Men vi gör det bästa av situationen och hoppas att det blir ett trevligt och värdigt arrangemang genom webb-TV från kulturhuset”, säger Anders Rosén.

”Fördelen denna gång är att man kan följa Mora kommuns nationaldagsfirande var man än befinner sig i världen med hjälp av internet”, fortsätter kommunikationschef Anders Rosén.

Landshövding Ylva Thörn var värd för Länsstyrelsens och Dalarnas nationaldagsfirande. Det sändes på YouTube från residenset i Falun. Bland annat framförde varje kommun i Dalarna en egen hälsning. Mora representerades av Peter Hermodsson, klubbdirektör i Mora IK och som gjorde hälsningen från Emma Zorns torg vid Kyrkogatan och med Mora kyrka i bakgrunden.

Senast uppdaterad: 7 juni 2020