Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Träffa ungdomsmottagningen online

Region Dalarna har i samverkan med kommuner i länet startat appen ”Ung i Dalarna”, där unga mellan 13-24 år kan ha videosamtal med personal på ungdomsmottagningen.

Ungdomsmottagningens affisch

Ungdomsmottagning Dalarna online är ett komplement till de fysiska mottagningarna som redan finns i länet. Här kan unga få hjälp och stöd med frågor om kroppen, psykisk hälsa, sex, alkohol, spelberoende, preventivmedel, relationer och annat, eller bara prata med någon.

Vid behov kan de unga som använder appen hänvisas till en fysisk mottagning eller vårdcentral för undersökning eller provtagning, men i övrigt kan ungdomarna få samma hjälp online som vid ett vanligt fysiskt besök.

Ungdomsmottagning Dalarna online nås via appen ”Ung i Dalarna” som laddas hem via App Store eller Google Play. Du loggar in i appen med BankID.

Läs mer om Ungdomsmottagningen Dalarna online länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 9 juni 2020