Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Planerad byggstart i slutet av sommaren för sista etappen av Genomfart Mora

Planerad byggstart i slutet av sommaren för sista etappen av Genomfart Mora

Just nu pågår förberedande arbete inför starten av den sista och mest omfattande etappen av genomfartsprojektet i Mora. I mitten av augusti planerar Trafikverkets entreprenör att börja arbetet från västra sidan av Noretbron, ett arbete som sedan pågår under de närmsta åren hela vägen fram till Fridhemsgatan.

Flygbild över Noretbron sommaren 2017. Foto: Bergslagsbild AB

Den första delsträckan som entreprenören kommer att arbeta med börjar från västra delen av Noretbron (flygbilden är ifrån östra sidan). Foto: Bergslagsbild AB.

Mot slutet av sommaren, i mitten av augusti, räknar Trafikverket med att arbetet med ombyggnadens etapp 1 ska starta ute på vägen.

Förberedelser pågår för entreprenören att bland annat etablera sig i Mora inför kommande byggperiod. Delar av området Stranden kommer att vara uppställningsplats för maskiner och under sommaren kommer tillfälliga bodar sättas upp där för de som ska jobba med vägprojektet.

Andra förberedelser inför ombyggnationen är rivningen av förrådsbyggnaden som tillhör IOGT-NTO:s lokaler vid Vasagatan. Så som vägen ska gå kommer huset att blockera bygget. Även företagsskyltar som står vid vägen idag kommer att flyttas om inför byggstart, tillfälligt eller permanent, beroende på hur in- och utfarter stänger och flyttar då vägen byggs om.

Ombyggnationen - när, var och hur?

Närmare startdatum för att vägarbetet ska dra igång kommer Trafikverkets projektledning informera berörda och allmänhet hur arbetet ska genomföras, var entreprenören startar och på vilka sätt trafikanter, verksamheter och Morabor blir berörda av arbetet. Information planeras för Trafikverkets och Mora kommuns digitala kanaler, tryckt information och och när det är möjligt arrangerar vi och deltar på fysiska mötesplatser.

Senast uppdaterad: 10 juni 2020