Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Avgiften återförs på kommunens parkeringar

Från och med måndag 15 juni återförs parkeringsavgiften på kommunens parkeringar i centrala Mora. Sedan mars har parkeringsavgiften varit borttagen för att stötta näringslivet i centrum under coronapandemin. Nu återinförs avgiften eftersom det väntas komma fler besökare till Mora under sommaren.

Parkerade bilar

Mora kommun tog i mars till en rad åtgärder för att underlätta för Moras företag och föreningar under coronakrisen. En av åtgärderna var att parkeringsavgifterna tillfälligt togs bort på kommunens egna parkeringar i centrala Mora för att främja handel och besöksnäring.

Men från och med måndag 15 juni återförs parkeringsavgifterna. Anledningen är att Folkhälsomyndigheten inte längre avråder från resor inom Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och att det nu väntas komma fler besökare till Mora.

"Avgifterna på kommunens centrumnära parkeringar togs bort i ett skede då pandemins effekter påverkade centrumhandeln mycket negativt och kunder och besökare uteblev. Nu har reserestriktionerna tagits bort och det kan innebära att vi får fler besökare till Mora. Då vill vi att det ska finnas tillgängliga parkeringar för dem och vi återgår därför till normalläget vad gäller kommunens parkeringsavgifter", säger utvecklingschef Caroline Smitmanis Smids.

Du kan se kommunens parkeringar via kartan ovan. Kartan är interaktiv, klicka på en parkering för att se vilka parkeringsregler som gäller.

Senast uppdaterad: 15 juni 2020