Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Till dig som hyr ut eller tänker hyra en samlinglokal

Polisen har under den senaste tiden fått rycka ut till fester i bystugor där det varit många personer samlade och det uppstått trängsel. Tänk på att vi på grund av den rådande pandemin inte bör samlas mer än 50 personer åt gången.

Bild

Tänk på att undvika större folksamlingar. Regeringen har utfärdat ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

– Vi har under sommaren fått in samtal om trängsel vid privata fester. Det vore synd om en rolig fest skulle resultera i att människor blir sjuka. Tänk på att följa rekommendationerna så att fler kan fortsätta träffas och ha det trevligt i sommar, säger näringslivsutvecklare Karin Eriksson på Mora kommun.

För att undvika smittspridning av covid-19 är det viktigt att vi alla tar personligt ansvar:

• Tvätta händerna ofta eller använd handsprit
  • Håll avstånd
  • Undvik att träffa många människor, det är förbjudet att hålla allmänna sammankomster med mer än 50 personer
  • Stanna alltid hemma om du är sjuk, även om du bara har lätta symtom

Du som funderar på att bjuda in gäster eller arrangera ett evenemang hittar råd och rekommendationer på Folkhälsomyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 30 juli 2020