Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat Covid-19.

Första fallet av covid-19 på ett av kommunens boenden i Mora

Mora kommun har fått sitt första bekräftade fall av covid-19 på ett av sina boenden. Det är en person på gruppbostaden Bosselvägen som har testats positivt för coronasmitta. Personen mår förhållandevis bra och vårdas för närvarande på sitt rum i boendet.

Personens anhöriga är informerade, liksom anhöriga till övriga boende på samma boende.

”Det är naturligtvis beklagligt att vi har fått ett fall av covid-19, men inte heller helt oväntat. Vi var förberedda på detta och vi har väl utvecklade rutiner och gör vad som går för att begränsa smittspridningen”, säger Joacim Andersson, avdelningschef för vård- och omsorgsboenden på Mora kommun.

”Mora kommun arbetar på många sätt med att begränsa smittspridningen. Vi har utarbetade rutiner för hygien och användande av skyddsutrustning. Kommunen har ett kontinuerligt och nära samarbete med Region Dalarnas smittskydd och följer deras råd", säger Kerstin Sandgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Mora kommun.

”Vi har varit förhållandevis förskonade i Mora kommuns verksamheter, men vi ser en ökad smittspridning i Mora nu och det finns all anledning till att vara fortsatt försiktig. Det här visar att faran definitivt inte är över,” fortsätter Kerstin Sandgren.

Senast uppdaterad: 17 september 2020