Förbättrat företagsklimat i Mora

Mora placerar sig på plats 77 av 290 i Svenskt Näringslivs mätning av kommunernas företagsklimat. Det innebär en klättring med 30 placeringar jämfört med förra året.

Diagram över Moras rankning av företagsklimat mellan 2009-2020.

Diagram över Moras rankning av företagsklimat mellan 2009-2020. Foto: foretagsklimat.se

Svenskt Näringsliv genomför varje år en enkätundersökning där företag får svara på frågor om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Enkäten gick ut i januari och besvarades i år av 101 Moraföretagare.

”Redan när enkätsvaren kom såg vi att resultaten har förbättrats på flera områden. Till exempel har attityder till företagande från kommunens politiker, tjänstemän och allmänhet förbättrats vilket är mycket glädjande”, säger kommunens utvecklingschef Caroline Smitmanis Smids.

Resultatet blev en klättring i rankingen med 30 placeringar jämfört med förra året. Underlaget till årets ranking samlades dock in innan pandemin bröt ut vilket innebär att många företag idag har andra utmaningar än när de svarade på enkäten.

”Det är i det här läget ännu viktigare att kommunen jobbar effektivt och tillsammans med företagen för att göra Mora till en ännu bättre plats att ha företag, bo och leva på. Kommunen arbetar hela tiden med förbättringar på olika sätt genom att följa upp och vid behov justera i verksamheten, och därför är sådana här undersökningar viktiga”, säger Caroline Smitmanis Smids.

Mora kommun genomför även en egen mätning av kommunens tjänster till företag tillsammans med Sveriges kommuner och regioner (SKR). Läs mer om mätningen som görs genom SKR här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 17 augusti 2022