Meröppet på Sollerö bibliotek

Sollerö bibliotek har lanserat ett nytt taggsystem för personer 18 år och över göra besök även när biblioteket inte är bemannat. Syftet är att öka tillgängligheten för de som vill utnyttja bibliotekets tjänster.

Insidan av Sollerö bibliotek.

Nu går det för alla som vill (och är över 18 år) att få tillgång till Sollerö bibliotek även när biblioteket inte är bemannat. Med hjälp av en personlig tagg finns det möjlighet att läsa, låna och återlämna böcker mellan kl 9-18 måndag-fredag. Taggen går att hämta på biblioteket under bemannade öppettider, måndag 14-18 samt tisdag 9-12. 

Investeringen för att skapa ett meröppet bibliotek har blivit möjligt tack vare projektbidrag från kulturrådet och regeringen i satsningen Stärkta bibliotek.

Träffa bibliotekspersonalen

Torsdag 29 oktober kl.13 uppmärksammar vi det meröppna biblioteket lite extra och finns på plats för att svara på frågor. Då finns det möjlighet att prata med Sirpa Järlefors och Ninni Skön som arbetar på Mora bibliotek och har arbetat fram meröppet på Sollerön.

Sollerö bibliotek hittar du på Budgatu 2, Sollerön (klicka för att öppna i kommunkartan) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 12 oktober 2022