Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Mora gymnasium övergår till fjärrundervisning

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att landets gymnasieskolor delvis stänger och övergår till fjärr- och distansundervisning. Mora gymnasium har därför beslutat om att införa fjärrundervisning från och med måndag den 7 december. Syftet är att ytterligare minska risken för smittspridning i samhället och kollektivtrafiken.

Foto på Mora gymnasium

Mora kommuns gymnasiechef har i samråd med kommundirektören beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande fjärrundervisning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Beslutet gäller från 7 december 2020 till och med 21 december 2020.

Därefter gäller det tidigare beslutet om blandad fjärr- och närundervisning till och med den 22 januari 2021 om inget annat beslut tas.

Några grupper omfattas inte av beslutet och fortsätter med sin ordinarie undervisning:

• Gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammen.
  • De elever som har behov av att vara på plats. Det kan till exempel vara problem med uppkoppling, studiemiljö, att få uppgifter gjorda eller närvaro. Elever som behöver sitta på plats ska prata med sin handledare.
  • APL fortgår som planerat.

Schema och lunch

Alla elever uppmanas att kolla i sitt schema för att se vad som gäller från 7 december.

Matsalen kommer att vara öppen för IM, GySär och de elever som eventuellt behöver vara på plats i skolan. Övriga elever har möjlighet att boka och hämta matlådor. Bokning görs via telefon på 0250-267 40 mellan klockan 10.00-12.00, senast dagen innan. Matlådor hämtas mellan 10.30-13.00 i matsalen.

Kafeterian i huvudbyggnaden kommer att vara öppen med begränsade öppettider. Kafeterian i yrkesdelen kommer att vara stängd.

Senast uppdaterad: 3 december 2020