Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Socialförvaltningen förbereder för vaccinering mot covid-19

Mora kommun samarbetar med vårdcentralen för att snart kunna erbjuda vaccinering mot covid-19 på samtliga särskilda boenden i kommunen. För att ytterligare förhindra smittspridning införs även snabbtester för kommunens vård- och omsorgspersonal.

Vaccin

Mora kommuns socialförvaltning i samarbete med vårdcentralen i Mora arbetar just nu med förberedelser inför vaccineringen mot covid-19. De som erbjuds vaccinet först är de boende på samtliga särskilda boenden i Mora kommun. Vaccineringen kommer ske direkt i lokalerna på de särskilda boendena och ingen tidsbokning krävs.

– Vaccinet erbjuds först till de som behöver skyddet mest, vilket är våra äldre på kommunens särskilda boenden. Beroende på tillgång fortsätter vaccinationen därefter enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, säger socialchef Anna Ståhlkloo.

Vaccineringen påbörjas så fort vaccinet finns tillgängligt, vilket förväntas vara under vecka 53 eller första veckan i januari.

Snabbtester för personal inom vård och omsorg

Som ytterligare en åtgärd i att förhindra smittspridning av covid-19 kommer screening av symtomfri personal inom kort att införas på de särskilda boendena.

Vaccination för allmänheten

Region Dalarna ansvarar för vaccinering av allmänheten.

Senast uppdaterad: 28 december 2020