Socialförvaltningen förbereder för vaccinering mot covid-19

Mora kommun samarbetar med vårdcentralen för att snart kunna erbjuda vaccinering mot covid-19 på samtliga särskilda boenden i kommunen. För att ytterligare förhindra smittspridning införs även snabbtester för kommunens vård- och omsorgspersonal.

Vaccin

Mora kommuns socialförvaltning i samarbete med vårdcentralen i Mora arbetar just nu med förberedelser inför vaccineringen mot covid-19. De som erbjuds vaccinet först är de boende på samtliga särskilda boenden i Mora kommun. Vaccineringen kommer ske direkt i lokalerna på de särskilda boendena och ingen tidsbokning krävs.

– Vaccinet erbjuds först till de som behöver skyddet mest, vilket är våra äldre på kommunens särskilda boenden. Beroende på tillgång fortsätter vaccinationen därefter enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., säger socialchef Anna Ståhlkloo.

Vaccineringen påbörjas så fort vaccinet finns tillgängligt, vilket förväntas vara under vecka 53 eller första veckan i januari.

Snabbtester för personal inom vård och omsorg

Som ytterligare en åtgärd i att förhindra smittspridning av covid-19 kommer screening av symtomfri personal inom kort att införas på de särskilda boendena.

Vaccination för allmänheten

Senast uppdaterad: 28 december 2020