Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Fyra bekräftade fall av covid-19 på demensboendet Emmagården

Under julhelgen har det pågått ett intensivt arbete med provtagning och smittspårning på kommunens särskilda boende i Saxnäs. Fyra fall av covid-19 har konstaterats på demensboendet Emmagården, men inga andra fall har konstaterats bland personal eller boende.

Demensboendet Emmagården

Demensboendet Emmagården i Saxnäs.

Det är fyra personer boende på demensboendet Emmagården på Saxnäs som har bekräftats positiva med covid-19. Smittspårning och provtagning har genomförts för personal och brukare på övriga avdelningar men ingen annan har konstaterats smittad.

De smittade personerna isoleras nu från övriga brukare och personal i den mån det är möjligt. Personernas anhöriga har blivit informerade om läget.

– Det är olyckligt att smittan tagit sig in på ett av våra särskilda boenden och vi arbetar hårt med att begränsa smittspridningen. Detta görs genom att avskilja de smittade från de som inte är det och genom att säkerställa att personal inte rör sig mellan avdelningar, säger socialchef Anna Ståhlkloo.

Senast uppdaterad: 28 december 2020