Ny utvecklingschef och ny chef för miljö- och byggnadsförvaltningen rekryterade till kommunen

Mora kommun har rekryterat två nya chefer på nyckelpositioner. Det är Anders Björkman som blir chef för utvecklingsenheten på kommunstyrelseförvaltningen, samt Lena Bergman som blir chef för den nya sammanslagna miljö- och byggnadsförvaltningen tillsammans med Orsa kommun.

Bild

Lena Bergman blir chef för den nya sammanslagna miljö- och byggnadsförvaltningen och Anders Björkman blir ny chef för utvecklingsenheten.

Utnämningarna fastställdes av kommunstyrelsen i Mora på sitt möte den 19 januari.

Anders Björkman är idag enhetschef för näringslivsutveckling inom Region Dalarna och efterträder den tidigare utvecklingschefen Caroline Smitmanis Smids. Anders har en bred bakgrund från näringslivet och har arbetat i olika chefsroller under ett flertal år. Han har också erfarenhet av kommunal verksamhet från Borlänge kommun. Anders Björkman tillträder sin tjänst som utvecklingschef i Mora kommun den 26 april.

”Jag har ett stort intresse för regional och kommunal utveckling och tvekade inte att söka tjänsten när den utannonserades. Jag ser verkligen fram emot att få delta i arbetet med att utveckla Mora kommun, där jag också bor sedan drygt 4 år. Det ska bli jättespännande att på olika sätt få hjälpa näringslivet i Mora att utvecklas”, säger Anders Björkman.

Lena Berman anställs som förvaltningschef för den nya, gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen med Orsa kommun. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningarna för de båda kommunerna kommer att gå samman i höst, med Lena Bergman som chef och där Mora blir värdkommun.

Lena kommer närmast från Malung-Sälens kommun och hon har haft motsvarande tjänst som chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen där. Hon har tidigare arbetat som miljöchef, miljöinspektör och inom den privata sektorn som ingenjör.

”Jag har världens roligaste arbete som nu fortsätter i Mora”, säger Lena Bergman. ”Jag har trivts väldigt bra i Malung-Sälens kommun och med mina kollegor, men när denna möjlighet dök upp så var det en chans och en utmaning som jag inte ville missa”, fortsätter Lena.

Lena Bergman börjar sin anställning under maj månad, exakt datum är inte fastställt.

”Jag är mycket nöjd och glad över våra rekryteringar. Det är grundläggande för en organisation att ha kompetenta och bra chefer och våra nyrekryteringar gör det möjligt att utveckla verksamheterna ännu mer”, säger kommundirektör Peter Karlsson i Mora kommun.

”Att vi nu får så kompetenta nya medarbetare visar att Mora är en intressant och attraktiv kommun att arbeta och göra karriär i”, fortsätter Peter.

Senast uppdaterad: 19 januari 2021