Lättnader inom kommunens kultur- och fritidsverksamheter

Från och med måndag 25 januari kommer flera av kommunens kultur- och fritidsverksamheter börja öppna upp för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Detta efter att regeringen presenterat nya riktlinjer för barns idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter.

Rosa huset i Mora

Regeringen och Folkhälsomyndigheten vidtog i december 2020 ett antal åtgärder för att trycka ner smittspridningen av covid-19. Dessa åtgärder gällde till och med 24 januari. Vid en pressträff 21 januari lämnade regeringen besked Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om förlängningar och ändringar av de nationella restriktionerna.

En av ändringarna är att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. Dessa undantas alltså från rekommendationen om att kommunala verksamheter som inte är helt nödvändiga ska stängas. Läs mer om att barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet på regeringens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta gäller från 25 januari

Idrottshallar och gymnastiksalar

Kommunens idrottshallar och gymnastiksalar hålls fortsatt stängda för allmänheten men kommer att öppnas upp för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2005 och senare. Detta kommer att ske allt eftersom dokumentation, rutiner och skyltning finns på plats enligt den nya Pandemilagen. Föreningar med denna verksamhet uppmanas kontakta Föreningsservice för bokning och mer information.

Gymnastiksalarna i Noret, Mora gymnasium och Morkarlbyhöjden förväntas öppna under vecka 4. Resterande idrottshallar öppnar sedan successivt allt eftersom rutiner och skyltning blir färdigt. Mora kommun uppmanar till att ombyte och dusch sker hemma.

Simhallen

Simhallen hålls fortsatt stängd för allmänheten men är öppen för skolornas simundervisning och kommer att öppnas upp för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2005 och senare så snart dokumentation, rutiner och skyltning finns på plats enligt den nya Pandemilagen.

Ungdomsgården Rosa Huset

Rosa huset planerar för att kunna öppna upp för ungdomar födda år 2005 - 2007 så snart som möjligt. Innan Rosa huset öppnar kommer fungerande dokument, rutiner och skyltning att tas fram för att kunna hantera verksamheten på ett smittsäkert sätt. Tills vidare ber vi våra ungdomar att hålla utkik efter de uteaktiviteter och digitala aktiviteter som genomförs i Rosa Husets regi.

Kulturskolan Miranda

Kulturskolan Miranda öppnar upp delar av verksamheten för barn födda 2005 och senare. Enskild undervisning i den frivilliga delen startar igen, medan sång fortsätter på distans. För kulturskolans gruppundervisning kommer lärarna att informera varje grupp om hur undervisningen ska genomföras och när den börjar.

Kulturskolan Miranda har den 27 januari fått klartecken till att genomföra den individuella undervisning på grundskolorna i kommunen. Undervisningen sker enligt Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer. Läs mer om kulturskoleundervisning i grundskolorna.

Biblioteket

Meröppet bibliotek på Solleröns biblioteksfilial kommer att öppna igen från och med 1 februari. Från och med 1 februari kommer information om max antal personer som bör vistas på biblioteksfilialerna samtidigt att sättas upp.

Senast uppdaterad: 23 augusti 2021