Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Ny e-tjänst för att ansöka om skolskjuts

Den 15 mars öppnar en ny e-tjänst för skolskjuts i Mora kommun. I e-tjänsten ska vårdnadshavare till barn i grundskolan ansöka om skolskjuts inför nästa läsår.

Skolbuss från Dalatrafik.

Användningen av den nya e-tjänsten berör både dig som ansöker om skolskjuts för första gången och för dig som redan har skolskjuts.

Så här fungerar e-tjänsten:

• Du loggar in i e-tjänsten med e-legitimation.
  • Ansökan är enkel att göra och de flesta beslut är automatiserade.
  • Ansökningsperioden är 15 mars till 6 april.
  • Både vårdnadshavare och handläggare kan följa ärendet digitalt i e-tjänsten. De kan även kontakta varandra enkelt i e-tjänsten.

När ansökningsperioden börjar kommer du att kunna hitta e-tjänsten på morakommun.se/skolskjutslänk till annan webbplats

Om e-tjänsteplattformen

Skolskjutsansökan blir en av de första e-tjänsterna som byggs på en dalagemensam digital plattform. E-tjänsteplattformen gör att kommunerna kommer att kunna erbjuda invånarna nya e-tjänster, men också att skapandet av e-tjänster kan göras i samverkan med andra kommuner i och utanför Dalarna.

Senast uppdaterad: 25 januari 2021