Vaccineringarna fortsätter på kommunens boenden

Nästa vecka med start den 8 februari fortsätter vaccinationerna på Mora kommuns trygghetsboenden. Då kommer brukarna att få dos nummer två. Också den personal som fick sin första spruta under vecka 3 kommer att börja få den andra dosen under vecka 6.

Vaccination

Vaccinationerna av brukarna på Moras särskilda boenden och på Spanskgården är avklarad, både vad gäller dos ett och dos två. Nästa vecka med start den 8 februari, får de boende på Noretgården, Hanslinden, Stoltgården och Dalagården sin andra dos.

Oklart ännu om hemtjänsten

Det som har hemtjänst kommer att få information om hur och när vaccinationerna kommer att äga rum. Det är i dagsläget ingen idé att ringa till kommunen eller vårdcentralen för att beställa vaccinering till personer med hemtjänst.

”Det är oklart när vi kan börja vaccinera i hemmen för de som har hemtjänst eftersom vi inte vet vilket vaccin det blir. Vi måste få återkomma om det,” säger Kerstin Sandgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Mora kommun.

Vaccinering av övriga grupper i samhället som inte omfattas av kommunens vårdinsatser kommer att få information av Region Dalarna, om hur det kommer att gå till och när det är möjligt att boka tid för vaccinering.

Senast uppdaterad: 3 februari 2021