Kultur- och fritidsverksamheter öppnar upp för äldre ungdomar

Regeringen har beslutat att även ungdomar i gymnasieåldern ska kunna delta på idrotts- och kulturaktiviteter. Mora kommuns kultur- och fritidsverksamheter börjar därmed öppna upp för ungdomar födda 2002 eller senare från och med 6 februari.

Rosa huset i Mora

Regeringen meddelande den 4 februari att idrotts- och fritidsverksamheter för ungdomar i gymnasieåldern ska kunna hålla öppet. Detta gäller för ungdomar födda 2002 eller senare. Dessa undantas alltså från rekommendationen om att kommunala verksamheter som inte är helt nödvändiga ska stängas. De nya rekommendationerna gäller från och med 6 februari.

Mora kommuns kultur- och fritidsverksamheter kommer därför förbereda för att kunna öppna upp för ungdomar födda 2002 eller senare från och med 6 februari. Nedan hittar du mer detaljerad information för respektive verksamhet.

Det här gäller från 6 februari

Idrottshallar och gymnastiksalar

Från och med 6 februari välkomnar vi även föreningsverksamhet för ungdomar födda 2002-2004. Detta innebär att vi nu håller alla idrottshallar och de flesta gymnastiksalar öppna för organiserad föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2002 och senare, men de är fortsatt stängda för allmänheten. Kontakta Föreningsservice för bokning och mer information.

Simhallen

Simhallen hålls fortsatt stängd för allmänheten men välkomnar nu, förutom skolverksamhet, även organiserad föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda år 2002 och senare.

Ungdomsgården Rosa Huset

Från och med tisdagen 9 februari öppnar ungdomsgården sin verksamhet, med vissa begränsningar, för ungdomar födda år 2002–2007. För att kunna säkerställa att den nya pandemilagen uppfylls och att smittspridning motverkas så kommer tidsbokning införas. Detta görs för att vi ska kunna begränsa antalet besökare på ett bra sätt. Det kommer alltså inte gå att spontant besöka ungdomsgården, utan du måste först boka tid och aktivitet via sms. Vi fortsätter även att utveckla våra uteaktiviteter och digitala aktiviteter.

Kulturskolan Miranda

Från och med 8 februari välkomnar vi även ungdomar födda 2002–2004 tillbaka i den enskilda undervisningen (1-1) på kulturskolan Miranda. Undervisningen i sång kommer att fortsätta ske på distans.

Senast uppdaterad: 8 februari 2021