Koka vattnet i Bergkarlås, Gesunda och på Sollerön
I samband med en avgrävd vattenledning under tisdagen har orent vatten kommit in i ledningssystemet i Bergkarlås. Ledningen är nu lagad men vattnet behöver kokas till dryck och mat. I Gesunda och på Sollerön ska vattnet kokas på grund av risk för vattenburen smitta.

Annette kommer efter Anne som ny chef för förskolan

Mora kommun har fått en ny förskolechef. Det är Annette Lassus är ny administrativ chef och verksamhetschef för förskolan på för- och grundskoleavdelningen. Hon ska ansvara för den administrativa personalen och rektorerna inom förskolan. Annette efterträder Anne Lundberg, som går i pension.

Foto på Annette Lassus och Anne Lundberg-Svensson.

Annette Lassus (till vänster) ersätter Anne Lundberg-Svensson (till höger) som administrativ chef och verksamhetschef för förskolan på för- och grundskoleförvaltningen. ​

Annette Lassus kommer närmast från Falu kommun där hon har arbetat som rektor. Tidigare har Annette varit verksam i Stockholm inom den privata sektorn.

”Mina förväntningar är att utmana och inspirera rektorerna i deras arbete att leda förskolans verksamheter mot höga mål. Och tillsammans med administrationspersonalen kunna stödja och utveckla deras arbete”, säger Annette Lassus.

Samtidigt slutar Anne Lundberg efter hela 30 år i kommunen och 7 år som förskolechef.

”Anne har under sina sju år haft stor betydelse för förvaltningens utvecklingsarbete, vi kommer att sakna henne och önskar lycka till med pensionärslivet”, säger Inga-Lena Spansk, skolchef i Mora kommun.

”Samtidigt är vi glada att ha kunnat rekrytera Annette Lassus. Hon har lång erfarenhet från både fristående och kommunal verksamhet och det ska bli spännande att se hur förskolan och administrationen utvecklas under hennes ledning”, fortsätter Inga-Lena

Senast uppdaterad: 8 februari 2021