Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Blandad när- och fjärrundervisning på Mora gymnasium

Det har kommit ett nationellt beslut att gymnasieskolorna ska öppna med en blandning av när- och fjärrundervisning. En planerad upptrappning av närundervisning har därför påbörjats på Mora gymnasium sedan vecka 5.

Mora gymnasium

Efter kontakt med smittskydd på Region Dalarna fortsätter Mora gymnasium utökningen av närundervisning enligt plan vecka 7. Alla elever uppmanas titta på sina scheman Länk till annan webbplats. för att se vilka dagar de ska ha när- eller fjärrundervisning.

Nästa upptrappning beräknas ske efter påsklovet om inga nya nationella rekommendationer kommer.

Läs om när- och fjärrundervisning på Mora gymnasiums webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undantag från blandad när- och fjärrundervisning

• Gymnasiesärskolan och Introduktionsprogrammen.
  • De elever som har behov av att vara på plats. Det kan till exempel vara problem med uppkoppling, studiemiljö, att få uppgifter gjorda eller närvaro. Behöver du som elev sitta på plats så kontaktar du din handledare.
  • APL fortgår som planerat.

Vid sjukdom och symtom hos elever

• Elever som är sjuka stannar hemma och sjukanmäler sig som vanligt.
  • Elever som är hemma med milda symptom följer undervisningen via lektionsplaneringen som ligger på It’s learning/Teams genom eget arbete. Läraren kommer inte att koppla upp elever som är hemma.

Matlådor

Matlådor kommer kunna beställas så länge gymnasiet har delvis fjärrundervisning. Från och med vecka 5 hämtas matlådor för kommande veckas fjärrundervisning på måndagar och beställs senast onsdag-torsdag veckan innan.

• Beställning av lunchlådor onsdag-torsdag mellan kl. 10.00-12.00 på telefonnummer 0250-267 40.
  • Avhämtning av beställda lunchlådor i gymnasiets matsal måndagar mellan kl. 10.00-12.00. Uppge namn vid hämtning.
Senast uppdaterad: 9 februari 2021