• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Ingen skollunch till eleverna på Mora gymnasium – köket stängs på grund av smittspridning

Kök och matsal på Mora gymnasium stängs från tisdag den 16 mars och resten av veckan. Anledningen är en viss smittspridning bland personalen i köket. Smittspårning och provtagningar pågår och några anställda sitter i karantän. För närvarande går det inte att bemanna köket på det sätt som krävs. Det innebär att eleverna inte kommer att kunna få skollunch resten av veckan.

Matbuffé

Eleverna uppmanas nu att ta med egen mat till lunch. Det finns tyvärr inte möjlighet att förvara eller värma mat på skolan.

”Det är en extraordinär situation och vi vädjar om förståelse för det läge som råder", säger Lena Rowa, gymnasiechef på Mora Gymnasium.

Det finns ingen laglig skyldighet för en kommun att tillhanda skolmat på gymnasiet, eftersom det är en frivillig skolform.

”Det som går först i det här läget är säkerheten för vår personal och våra elever. Det är inget lätt beslut att upphöra med att servera skollunch, men vi hoppas på förståelse för det. Det finns helt enkelt inte personal för att kunna laga maten på ett tryggt sätt”, säger Andreas Hermansson, kostchef i Mora kommun.

Även om ingen lunch serveras, så ändras inte planeringen av fjärr- och närundervisningen. Alla elever fortsätter att följa sina scheman som ligger på gymnasiets hemsida och Skola 24.

Skolans förhoppning är att matsalarna ska kunna öppna igen på måndag den 22 mars. Om det inte är möjligt, kommer information om det att gå ut senast på fredag den 19 mars.

Senast uppdaterad: 16 september 2021