Rosa huset öppnar igen 18 maj

Ungdomsgården Rosa huset har beslutat att hålla fortsatt stängt till och med den 14 maj, under den period som högstadieskolorna fortfarande har viss fjärrundervisning. Planen är sedan att ungdomsgården öppnar igen från och med tisdag 18 maj, förutsatt att smittspridningen inte har ökat.

Rosa huset i Mora

Ungdomsgården Rosa huset har varit stängd sedan 30 mars då högstadieskolorna i Mora gick över till fjärrundervisning på grund av den höga smittspridningen av covid-19. Syftet med att stänga ungdomsgården var att förhindra ungdomarna från att samlas i lokalerna och eventuellt sprida smittan till varandra.

Men nu har högstadieskolorna börjat trappa upp närundervisningen igen och i det fall smittspridningen inte har förvärrats kommer båda högstadieskolorna att återgå till full närundervisning från och med vecka 20.

Ungdomsgården Rosa huset planerar därför att öppna upp igen tisdag den 18 maj, förutsatt att smittspridningen inte har ökat i Mora. Ungdomsgården fortsätter med samma anpassningar som tidigare förutom att tidsbokningen försvinner. Att begränsa antalet ungdomar i lokalerna är fortfarande en prioritet eftersom pandemilagen måste följas och därför kommer personalen arbeta mer med utomhusaktiviteter.

“Nu när vädret börjar bli varmare så passar det bra att vara utomhus och hitta på saker. Vi kanske grillar, spelar basket, fiskar eller vad ungdomarna nu vill hitta på", säger Sabri Liljeblad, fritidsledare på Rosa huset.

Senast uppdaterad: 16 augusti 2022