Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Kommunens hållbara projekt tar över på Instagram

Nu är det dags för det första projektet inom ”Hållbara idéer” att ta över Mora kommuns Instagram-konto. Under året får alla projekt möjligheten att själva berätta om sin resa och sprida inspiration om hur vi tillsammans kan skapa ett mer hållbart Mora.

Emblem för Hållbara idéer

Vad är Hållbara idéer?

Kommunstyrelsen har beslutat att fram till 2022 avsätta särskilda medel för att driva på omställningsarbetet i enlighet med strategi Hållbara Mora. Alla medarbetare och verksamheter inom Mora kommun som har små eller stora idéer för att stärka Moras hållbarhet har möjlighet söka medel för att genomföra projekt.

”Vi har flera spännande och viktiga projekt inom Hållbara idéer som vi nu genom Instagram får chansen att följa lite närmare. Projekten får också en plattform för att berätta mer om sina innovativa idéer och nya arbetssätt”, säger Eva Larsson, miljösamordnare på Mora kommun.

Varje projekt tar över på kommunens Instagram-konto under vecka vardera och får möjligheten att med egna ord och bilder berätta om projektets syfte, genomförda eller planerade aktiviteter och inte minst sina personliga upplevelser.

”Det ska bli spännande att följa våra projekt på den här resan och jag hoppas att många blir inspirerade av våra duktiga medarbetare och deras hållbara idéer. Jag vill också påminna alla andra medarbetare om att det fortfarande är möjligt att ansöka om pengar för att driva fler hållbara projekt”, säger Inger Skoglund Hassis, planerare social hållbarhet.

Se till att du inte missar någon av projektens presentationer genom att följa Mora kommun på Instagram: @morakommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 17 maj 2021