Anders slutar som kommunikationschef och efterträds av Anna-Karin

I dagarna slutar Anders Rosén som kommunikationschef på Mora kommun efter 4,5 år. Han efterträds av Anna-Karin Niemann som närmast kommer från Gävle och Region Gävleborg där hon arbetat som kommunikationsstrateg.

Bild

Anna-Karin Niemann efterträder Anders Rosén som kommunikationschef på Mora kommun.

Anders Rosén har uppnått pensionsåldern och kommer att fortsätta arbeta med kommunikationsfrågor, parallellt med tillvaron som pensionär.

”Det känns tilltalande med det friare livet och att få mer tid för familjen och de egna intressena”, säger Anders Rosén.

”Jag vill tacka alla kolleger och alla andra i Mora som jag har samverkat med. Det finns en enormt stor kompetens bland personalen i Mora kommun och ett stort engagemang för utvecklingen ute i samhället.”

”Det har varit mycket inspirerande och händelserika fyra år i kommunen”, fortsätter Anders. ”Det är ju så mycket på gång i Mora nu.”

Anna-Karin Niemann har tidigare arbetat med tv och framförallt lokala nyheter. De senaste tio åren har hon haft olika kommunikationsuppdrag inom landsting, region, högskola och kommun, den största delen av tiden inom hälso- och sjukvården.

Anna-Karin har dessutom haft uppdrag som presschef i Gävle kommun och som kommunikationsansvarig i Sussa samverkan där nio regioner samverkar inom eHälsa, däribland Region Dalarna.

"Jag känner mig väldigt välkommen. Det känns spännande att jobba i en kommun som växer och utvecklas, i en bygd med starka traditioner och med ett starkt varumärke", säger Anna-Karin Niemann.

"Jag upplever att det finns en positiv anda och en drivkraft här som känns väldigt tilltalande och jag ser verkligen fram emot att lära känna hela Mora."

Hur hamnade du på Mora kommun?

"Jag såg jobbannonsen och det liksom ”klickade till”. Uppdraget verkar väldigt intressant och spännande och Dalarna har alltid lockat mig! Jag har spenderat mycket tid i Rättvik och jag älskar verkligen Dalarnas vackra och skiftande natur."

"Jag gillar att jobba inom kommun, man kommer närmare verksamheterna då. Mina barn är stora nu och jag kan fokusera mer på min egen utveckling, så jag fångade möjligheten," avslutar Anna-Karin Niemann

Senast uppdaterad: 30 juni 2021