Väktare på Utmelandsskolan

Skolledningen på Utmelandsskolan sätter nu in väktare som en trygghetsåtgärd efter att personer som varit misstänkt drogpåverkade befunnit sig på skolgården.

Utmelandsskolan.

Utmelandsskolan.

Det var igår, torsdag den 26 augusti, som skolans personal vid ett par olika tillfällen upptäckte personer på skolgården som var misstänkt drogpåverkade. Skolan kontaktade polisen som hanterade situationen.

I måndags, den 23 augusti, grep polisen en man på skolgården. Även om det inte handlade om något hot mot skolan, eller fanns någon koppling till skolan, har extra personal varit på skolgården under tisdag och onsdag.

- Även om det inte handlat om något hot mot elever eller mot skolpersonal vill vi skapa trygghet och lugn, därför har vi varit extra uppmärksamma. Efter gårdagens händelser tar vi in väktare som en extra trygghetsåtgärd. Alla elever ska kunna känna sig trygga och säkra när de är på skolan. Vi har även kontakt med polisen om detta, säger Monica Gunnars Jareholm, rektor Utmelandsskolan/Ängsskolan och Utmelands förskola.

Elever har fått information via sina klasslärare och föräldrar har fått information via mail.

- Om du har ditt barn på skolan eller förskolan och har frågor, kontakta din klasslärare eller mig, säger Monica Gunnars Jareholm.

Senast uppdaterad: 28 februari 2022