Trafikinformation under Vasaloppsveckan

På fredag 25 februari inleds Vasaloppsveckan och förberedelserna är redan igång. Det innebär tidvis begränsad framkomlighet i trafiken i centrala Mora.

Karta över Vasaloppets målområde.

Karta över Vasaloppets målområde. Observera att skidinlämningens placering har ändrats till bakom Vasaloppets hus. Illustration: Vasaloppet

- Det är viktigt att man är ute i god tid och planerar sitt resande. Om du kommer med bil är det bäst att parkera vid Vasaliden eller Tingsnäsbadet, säger Daniel Nylén på Mora kommuns teknik- och serviceförvaltning.

När det gäller vägavstängningar är mycket likt tidigare år, med tillägget att Hamngatan stängs av mellan Vasagatan och Moragatan (se faktaruta nedan). Genomfart Mora berörs däremot inte av Vasaloppet, även om det kan bli trångt på omledningsvägarna.

Vasaloppet har i år ett nytt målområde som hamnar närmare centrum. Målgången flyttas till klockstapeln, skidinlämningen läggs bakom Vasaloppets hus och nummerlappsutdelningen flyttas till gamla Systembolagets lokaler på Kyrkogatan. Det blir också ett mindre mässtält än tidigare år, som nu byggs upp i Tingshusparken.

Karta med information om vägavstängningar under VasaloppetFörstora bilden

Vägavstängningar under Vasaloppet.

Vägavstängningar under Vasaloppsveckan

  • Vasagatan (Zornmuseet–Klockstapeln) Fordonstrafik förbjuden 21/2 kl. 08.00 — 8/3 kl 24.00.
  • Hamngatan (Moragatan–Vasagatan) Fordonstrafik förbjuden 1/2 kl. 08.00 — 15/3 kl. 24.00. Gäller ej behörig trafik.
  • Badstugatan och Kaplansgatan (stängd för genomfart vid Vasagatan) Fordonstrafik förbjuden 21/2 kl. 08.00 — 8/3 kl. 08.00.
  • Vasagatan och Björnramsgatan Fordonstrafik förbjuden 8/2 — 11/3.
  • Fredsgatan (Björnramsgatan–Prostgatan) Fordonstrafik förbjuden 24/2 kl. 24.00 — 6/3 kl. 24.00. Gäller ej behörig trafik.
  • Fredsgatan (Vasagatan–Prostgatan) Fordonstrafik förbjuden 24/2 kl. 24.00 — 6/3 kl. 24.00.
Senast uppdaterad: 25 februari 2022