Förslag att renovera kvarteret Valhall

Nu föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige godkänner Morastrands förslag till renovering av kvarteret Valhall i Mora för en beräknad kostnad på 70 miljoner kronor.

Kvarteret Valhall i centrala Mora.

En av byggnaderna i kvarteret Valhall i centrala Mora. Foto: Morastrand.

- Vi har genomfört en förstudie och slutsatsen av den är att det finns ett omgående renoveringsbehov på samtliga byggnader inom kvarteret Valhall. Byggnaderna byggdes 1950 - 1956. Det innebär att de idag är så gamla att de tekniska systemen har nått eller är nära att nå sin tekniska livslängd. Flera av de boende i husen har märkt problem med bland annat vattenskador i badrum, dålig ventilation, otäta fönster och lägenhetsdörrar, säger Stefan Lundström, VD Morastrand.

Kvarteret Valhall består av byggnaderna på Hantverkargatan 13 A-C, Vasagatan 39 C-D, Vasagatan 41 A-B, Vasagatan 41 C-D, samt Millåkersgatan 14 som redan renoverats.

Morastrand har ett utrymme att besluta om åtgärder till en kostnad om 10 miljoner kronor exklusive moms. Eftersom den totala kostnaden för den här renoveringen överstiger beloppet behövs kommunfullmäktiges godkännande.

Senast uppdaterad: 23 mars 2022