Avrådan från besök på Saxnäs äldreboende tas bort

Måndag den 4 april tas avrådan från besök på Saxnäs äldreboende bort. Det är dock viktigt att man som besökare är symtomfri och följer de råd och riktlinjer som finns på boendet.

Saxnäs äldreboende

- Saxnäs äldreboende och våra gruppbostäder är för närvarande smittfria, därför väljer vi att ta bort avrådan. Vi har utgått från folkhälsomyndighetens rekommendationer och gjort egna riskbedömningar. Vi har några enstaka brukare i hemtjänsten som är smittade. Vi har fortfarande smitta bland medarbetare, men det verkar inte som att smittan spritts i arbetsgrupperna, säger Joacim Andersson, avdelningschef vård och omsorgsboenden, socialförvaltningen.

- Många människor smittas fortfarande av covid-19 trots att de flesta restriktioner nu är borttagna. Eftersom äldre personer har större risk för att bli svårt sjuka i covid-19 så vill vi att alla som besöker våra boenden är fria från förkylningssymtom och att man är extra försiktig om någon som man bor tillsammans med är sjuk eftersom covid-19 kan smitta några dagar innan man får symtom, säger Kerstin Sandgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Om man planerar ett besök är det bra att tänka på att det bör ske i den boendes egen lägenhet eller utomhus. Samtliga besökare ombeds bära munskydd, använda handsprit och om möjligt hålla avstånd till den boende. Det är viktigt att alltid kontakta någon i personalen innan man går in till den boende.

Senast uppdaterad: 4 april 2022