Högstadieelever möter arbetslivet på ”Yrkesmässa på skolan”

Moras högstadieskolor bjuder in företag och aktörer med koppling till arbetslivet för att presentera sina branscher, yrken och arbetsmarknaden på ”Yrkesmässa på skolan” i höst. Mässan riktar sig till elever i årskurs 8 och 9.

Bildcollage från yrkesdagarna 2021

Förra året besökte flera arbetsgivare Moras högstadieskolor i yrkesdagar som anpassats efter covid-19.

Yrkesmässa på skolan hålls på följande datum:

  • Morlkarlbyhöjden 19 oktober
  • Noretskolan 26 oktober

Syftet med mässan är att stärka kopplingen skola och arbetsliv lokalt. Yrkesmässa på skolan ger elever inblick i många olika branscher och ger arbetsgivare möjligheten att möta framtida medarbetare. Dessutom ger mässan elever inspiration till val av prao och stärker elever i framtida studie- och yrkesval. Mässan är en del i satsningen Moraspåret.

- Vi vill redan nu ge intresserade företag möjlighet att boka in datumen och anmäla sitt intresse. Dagarna kommer att innehålla infopass från medverkande företag/aktörer, samt mässområde med platser både inomhus och utomhus, säger Susanne Hedberg Eriksson, processledare för Moraspåret, för- och grundskoleförvaltningen.

Intresseanmälan kan göra still Susanne Hedberg Eriksson, se kontaktuppgifter nedan. Lämna önskemål om ni är intresserade av mässplats inne/ute, infopass eller båda.

Inbjudan med mer information kommer skickas ut innan semestertider.

Senast uppdaterad: 20 april 2022