Ny e-tjänst för att skänka hemutrustning

För att hjälpa de ukrainska flyktingar som förväntas komma till Mora under sommaren har kommunen startat en insamling av möbler och husgeråd till de boenden som förbereds. Med kommunens nya e-tjänst är det lätt att anmäla om man har något att skänka.

Stolar uppställda på rad

Med kommunens e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är det lätt att anmäla om du har något att ge bort. Du loggar bara in med Bank-id och fyller i formuläret. Om du saknar ett fungerande bank-id kan du även kontakta kommunes flyktingsamordnare Fredrick Bernharth, via e-post. 

Möbler och husgeråd som behövs

Matbord, stolar, takarmaturer, sängar, madrasser, byråer, fåtöljer, soffbord, gardiner, gardinstång, duschdraperi, duschstång, täcke/kudde, handdukar, köksutrustning för att klara självhushåll, extra utrustning för barn, spjälsäng, madrass, spjälsäng, spjälskydd till barnsäng, barnstol, badbalja, skrivbord, spisskydd, brandskydd, brandvarnare, brandfilt, brandfiltsskylt.

- Just nu har vi ett särskilt stort behov av soffor, soffbord, matbord, stolar och byråer, säger Fredrick Bernharth, flyktingsamordnare.

Senast uppdaterad: 21 juni 2022