Ansträngt personalläge inom äldreomsorgen – behovet av vikarier stort

Publicerad: 11 augusti 2022 Uppdaterad: 12 augusti 2022

 Personalläget inom vård och omsorg är fortsatt ansträngt inom kommunen, bland annat till följd av hög sjukfrånvaro. Behovet av vikarier är därför fortsatt stort under slutet av sommaren.

Saxnäs särskilda boende

Under förra veckan konstaterades fall av Covid-19 på Saxnäs särskilda boende.

Under förra veckan konstaterades ett antal fall av Covid-19 bland brukare inom äldrevården, bland annat på Saxnäs särskilda boende. Men det läget har inte förvärrats under den senaste veckan. Däremot är sjukfrånvaron bland personal med förkylningssymptom fortsatt stor.

- Vi ser för närvarande ingen ökad spridning av Covid på kommunens särskilda boenden. Däremot har vi en hög sjukfrånvaro bland personalen. Vi är fortfarande inne i en semesterperiod och med nuvarande läge har vi ett fortsatt stort behov av att få in vikarier inom äldreomsorgen men även inom LSS, säger Anna Ståhlkloo, förvaltningschef för socialförvaltningen.

För den som är intresserad av att söka tjänst som vikarie inom hemtjänst, särskilt boende och LSS görs det via kommunens webbsida för lediga jobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Rekrytering sker löpande.

Senast uppdaterad: 12 augusti 2022