Vinterstaden Mora har aktiviteter för alla

Publicerad: 23 december 2022

Mora är en fantastisk plats för alla typer av vinteraktiviteter. Här finns ett stort utbud av saker att göra för både stora och små, oavsett om du bor i Mora eller hälsar på. Här kommer några tips på aktiviteter du kan ägna dig åt under vinterdagarna i Mora!

Gopshusbacken.

Gopshusbacken. Foto: IFK Mora Alpina klubb

Utförsåkning för hela familjen

Gopshusbacken ligger två mil från Mora och är en mindre och familjevänlig skidanläggning för alla typer av skidåkare med få köer och lugnt tempo. Driften sköts av IFK Mora och förhoppningen är att backen ska öppna under mellandagarna. Håll utkik på IFK Moras alpinas Facebook-sida Länk till annan webbplats. för att se när backen är öppen för säsongen. Du kan köpa liftkort på plats vid Gopshusbacken.

Julnovell med chans att vinna priser

Kom in i jul- och nyårskänslan med en mysig julnovell. Den 23 december och 30 december klockan 10.00 läser de en hemlig julnovell på Mora kulturhus, med chans att vinna priser. Målgrupp vuxna! Om du inte har möjlighet att delta på plats kan du titta in på Bibiliotekets Facebook-sida Länk till annan webbplats. där de direktsänder läsningen.

Ge dig ut på ett isäventyr

Mitt i centrala Mora, på Saxvikens isar finns plogade banor för härliga turer på skridskor. Varje helg mellan 7 januari och 4 mars finns Orsa-Mora Skating på Saxviken med sin skridskovagn där du kan hyra skridskor.

Längdskidor för alla nivåer

Utforska det folkkära Vasaloppspåret, det varierade spårområdet vid Mora skidstadion eller det natursköna Norra Garberg. Ett varmt tips är Fäbodrundan som är ett 35 km långt skidspår, för klassisk och fri stil. Spåret går genom sju vackra fäbodar i Moras bästa skidområde. Bland annat passeras de historiska Vasaloppskontrollerna Eldris och Hökberg samt “skidparadiset” Norra Garberg. Spåret startar i Eldris men du kan kliva på var som helst.

Du får tillgång till samtliga skidområden genom ett arenakort som du kan köpa via Vasaloppets webbplats Länk till annan webbplats.. Där hittar du också mer information om de olika spåren.

Låna utrustning på Fritidsbanken

Saknar ni utrustning för era vinteräventyr? På den nyöpp­nade fritidsbanken i Mora kan vem som helst låna begagnad sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt i max två veckor. Perfekt när man vill testa en ny aktivitet! Du hittar Fritidsbanken Mora på Eldsläcka­revägen 9 (gamla brandstatio­nen).

Se Fritidsbankens aktuella öppettider

Läs mer om vilka aktiviteter, boenden och restauranger som finns i Mora på mora.se/vinterstad Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 december 2022