Företagardagar lyfter fram Moras näringsliv

Publicerad: 31 oktober 2023

Företagarna i Mora, Regionstad Mora och Mora kommun anordnar i år för första gången Moras företagardagar. Den 7-9 novmber träffas företagare och organisationer för att lyfta Moras näringsliv, nätverka, inspireras och lära nytt. Anmälan görs senast 3 novmeber.

Flygbild över tätort vid vatten

Stadsutveckling är en av frågorna som lyfts fram under företagardagarna. Foto: Josef Björnetun/Mora kommun

Under tre dagar, 7-9 november, bjuds företagare och organisationer i Mora in för ta del av ett späckat program.

Thomas Nielsen är en av många som ser fram emot dagarna. Han driver Hotell Fridhemsgatan och är ordförande för Företagarna Mora.
- Företagardagarna är viktiga för att visa styrkan i den samverkan som finns mellan Företagarna, Regionstad Mora, kommunen och andra organisationer. Vi vill sprida Moraandan och hoppas kunna inspirera andra till samverkan och skapa en ny plattform för att sprida kunskap, säger han.
I Mora kommun görs ett brett arbete för att verka för ett hållbart och framgångsrikt näringsliv i kommunen. Tidigare i år tog kommunen fram en ny näringslivsstrategi med handlingsplan med prioriterade aktiviteter. En av aktiviteterna är utveckling av mötesplatser, som resulterat i Moras företagardagar.
- Vi är många aktörer som vill stärka möjligheterna för Moras företag att utvecklas. Det känns väldigt roligt att vi gemensamt nu kan presentera Moras företagardagar, säger Anders Björkman, näringslivschef i Mora kommun.

Senast uppdaterad: 31 oktober 2023