Företagardagar satte fokus på näringslivsfrågor

Publicerad: 14 november 2023 Uppdaterad: 15 november 2023

I förra veckan genomfördes de första företagardagarna i Mora, där många företag deltog i olika aktiviteter. Nu kommer arrangörerna Mora kommun, Regionstad Mora och Företagarna i Mora utvärdera upplägg för kommande år.

Person som fyller i folder med penna

Hållbarhet var ett av ämnena som lyftes under företagardagarna. Foto: Almi

Dagarna inleddes med företagarfrukost och avslutades med Moragalan där flera priser delades ut. Däremellan arrangerades workshops och företagsbesök. Företagardagarna Öppnas i nytt fönster. blev lyckade med olika aktiviteter och många möten mellan företagare.

- Genomförandet av 2023 års företagardagar i Mora visar att det finns ett intresse från näringslivet att under en begränsad tid samlas och sätta fokus på viktiga företagarfrågor. Vi ska nu utvärdera dagarna och förhoppningsvis kommer vi att komma fram till att vi vill göra det här igen, säger Anders Björkman näringslivschef i Mora kommun.

I Mora kommun görs ett brett arbete för att verka för ett hållbart och framgångsrikt näringsliv i kommunen. Tidigare i år tog kommunen fram en ny näringslivsstrategi Öppnas i nytt fönster. och tillhörande handlingsplan med prioriterade aktiviteter. En av aktiviteterna är utveckling av mötesplatser, som resulterat i Moras företagardagar.

Mötena mellan näringsliv och kommun fortsätter året runt. Näringslivsenheten och representanter från kommunledningen gör återkommande företagsbesök. Du kan gå in och läsa om de företag vi besökt under hösten på: morakommun.se/foretagsbesok Öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 15 november 2023