Nodava tar över ansvaret för återvinningsstationer

Publicerad: 17 november 2023

Från årskiftet tar Nodava över driften av återvinningsstationerna i Mora, Orsa och Älvdalen när delar av den nya förpackningsordningen om kommunalt insamlingsansvar träder i kraft.

Miljöstation

Den 1 januari 2024 tar kommunerna över ansvaret för att samla in hushållens avfall från förpackningar, istället för producenterna som tidigare. Det innebär att Nodava tar över återvinningsstationerna i Mora kommun från Förpackningsinsamlingen, FTI.

– Syftet med den nya förpackningsförordningen är att sorteringen ska öka och vår förhoppning är att vi ska bli ännu bättre på att sortera och, därmed återvinna, förpackningar i norra Dalarna. Självklart har vi som ambition att underlätta för det genom att förbättra återvinningsstationerna, säger Annika Wikholm, projektledare vid Nodava, i en kommentar på Nodavas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som bor eller verkar i Mora blir det inledningsvis få synliga förändringar. De befintliga återvinningsstationerna kommer finnas kvar tills vidare.

Mer information om kommunalt insamlingsansvar hittar du på Nodavas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 17 november 2023