Inbrott i kommunens lokaler

Publicerad: 13 december 2023

På fredagskvällen inträffade ett inbrott i kommunens lokaler vid Mora gymnasium. Vid inbrottet stals bland annat nya, oanvända datorer. Det är andra gången under hösten som kommunen drabbas av stölder av IT-utrustning.

En hand håller ett förstoringsglas över en bärbar dator.

Mora kommun har på nytt drabbats av stölder av IT-utrustning. När polis anlände till platsen, efter att ett larm inkommit, kunde de konstatera att det skett ett inbrott. Datorerna som stals var avsedda för elever vid gymnasieskolan.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, inte minst eftersom det är det andra inbrottet på kort tid. Vi har utökat säkerheten på platsen sedan det förra tillbudet och vi kommer nu att vidta ytterligare åtgärder. Jag beklagar verkligen att någon eller några anser sig ha rätt att göra på det här viset, säger Fredrik Kempendahl, säkerhetssamordnare på Mora kommun.

Mora kommun är försäkrade mot bland annat stölder. Händelser som denna påverkar även försäkringspremierna, det vill säga kostnaderna för försäkringen.

– Förutom att en grupp elever nu får vänta på nya datorer som de behöver för sin undervisning, innebär incidenten också att kommunens försäkringskostnader riskerar att öka. Vi höjer därför säkerheten ytterligare, med utökad kamerabevakning och ett förstärkt skalskydd, säger Fredrik Kempendahl.

Om du har sett något misstänkt eller har ett tips, kan du kontakta Polisen genom att ringa 114 14. Det går också bra att lämna tips via webben: Tipsa polisen via webben | Polismyndigheten Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 13 december 2023