Anna Nises Borgström föreslås bli tillförordnad kommundirektör

Publicerad: 16 januari 2024

När kommunstyrelsen har sammanträde den 23 januari kommer det bland annat att beslutas om vem som blir kommundirektör när Peter Karlsson går i pension. Anna Nises Borgström föreslås bli tillförordnad kommundirektör. Anna har jobbat i kommunen sedan 2019 och är biträdande kommundirektör och säkerhetsskyddschef. Hon föreslås tillträda den nya tjänsten den 1 mars 2024.

Porträtt av Anna Nises

– Vi är mycket glada över att ha kommit överens om den här lösningen. Kommunen står inför ett hektiskt år där det pressade ekonomiska läget kommer att vara påtagligt. Vi kommer dessutom att genomföra en folkomröstning om Strandenprojektet. Kommunens organisation behöver arbetsro för att kunna ägna sig åt de utmaningar vi står inför. Anna är en mycket omtyckt och kompetent medarbetare. Jag är övertygad om att hon, med sin breda erfarenhet och kunskap, kan ge organisationen den stabilitet som behövs, samtidigt som hon tillsammans med kommunledningen driver kommunens långsiktiga utvecklingsarbete framåt, säger Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande.

En rekryteringsprocess för att anställa en ny kommundirektör pågick under senhösten men avbröts Länk till annan webbplats.. Lösningen med en tillförordnad kommundirektör är tillfällig och gäller till dess att en ny rekrytering är genomförd.

Senast uppdaterad: 16 januari 2024