Medaljregn över Moraidrottare

Publicerad: 3 februari 2024

De senaste veckorna har medaljerna regnat över idrottare från Mora. På lördagseftermiddagen återvände två OS-guldmedaljörer, Ida Melin och Tilde Sundnäs Grillfors, från ungdoms-OS i Sydkorea där de representerat Sverige i ishockey.

Foto av vajande svensk flagga mot blå himmel.

– Jag vill framföra ett stort grattis å Mora kommuns vägnar. Det är fantastiska prestationer som vi alla ska känna oss stolta över i vår idrottstokiga kommun, säger Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande.

Moraåkaren Sara Andersson lyckades förra helgen knipa ett EM-guld i singelmixedstaffetten som som avgjordes i slovakiska Brezno-Osrblie.

Förra helgen avslutades även VM i skidorientering i Österrike. Där tog IFK Moras Magdalena Olsson storslam med två guld och två silver. En av silvermedaljerna tog hon i mixedstafett tillsammans med klubbkamraten i IFK Mora, Jonatan Ståhl.

Flera av medaljörerna är, eller har varit, elever på Mora gymnasium. På skolan finns ett stort utbud av idrottsutbildningar där eleverna ges möjligheter att satsa på sin idrott och samtidigt få en bra gymnasieutbildning. På skidgymnasiet erbjuds utbildning för längdskidor, skidorientering och skidskytte. I höst utökas idrottsgymnasiet med ishockeyutbildning för tjejer.

Läs mer: https://moragymnasium.se/utbildningar/idrottsutbildningar/idrott-pa-mora-gymnasium.html Länk till annan webbplats.

Varje år vid kommunens nationaldagsfirande uppvaktar Mora kommun personer som utfört idrottsprestation på SM, EM, VM eller OS-tävling med en första- till tredjeplats som resultat.

Senast uppdaterad: 3 februari 2024