Ny tillfällig parkering under genomfartsarbetet

Publicerad: 7 maj 2024

För att underlätta tillgängligheten till de centrala delarna av Mora ställer kommunen i ordning en parkeringsyta på Mäxvägen. Ett tillfälligt bygglov har beviljats och målet är att de 50 parkeringsplatserna ska kunna öppna redan inom någon vecka.

Mora Gågata/Kyrkogatan

– Vi ser ett behov av ytterligare centrumnära parkering under den sista fasen av arbetet med Genomfart Mora. Nu ställer vi i ordning en del av gräsytan vid Mäxvägen som ligger cirka 400 meter från centrum. Det blir 50, avgiftsfria parkeringsplatser, berättar Daniel Nylén, chef för infrastrukturenheten på teknik- och serviceförvaltningen.

Sommarsäsongen, med en stor tillströmning av besökare, närmar sig. Därför arbetar kommunen med att förbättra informationen kring tillgängliga parkeringsplatser.

– Vi för en dialog med Trafikverket om att förbättra skyltningen inför sommaren, för att göra det lättare för den som kommer till Mora på besök. En sak vi tror skulle underlätta är att få upp tavlor vid infarterna till tätorten som visar var det finns parkeringar. Det hoppas vi få på plats, säger Daniel Nylén.

Parkeringsytan på Mäxvägen har fått ett tillfälligt bygglov som löper ut vid årsskiftet. Här kan du läsa mer om parkeringar i Mora Länk till annan webbplats..

Läs mer om arbetet med Genomfart Mora på Trafikverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 7 maj 2024