Information om coronaviruset
Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset.

Lärarstudent, arbetsintegrerad utbildning

Tillsammans med Högskolan Dalarna och kommunerna i Dalaregionen* lanserades hösten 2017 två unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön.

Elever i ett klassrum

Undervisning i ett klassrum

Ersättningen är minst 18 500 kr per månad. Antingen väljer du att utbilda dig till grundlärare mot årskurs 4-6 med inriktning naturorienterade ämnen (NO/Tk) eller samhällsorienterade ämnen (SO) som tillval, eller så kompletterar du dina tidigare studier med kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Du kan söka till KPU-utbildningen om du har ämneskunskaper motsvarande 90 högskolepoäng för inriktning 7-9 respektive 120 högskolepoäng för inriktning gymnasieskolan.

Vi gör den här satsningen för att vi behöver fler kompetenta, kreativa, driftiga och duktiga pedagoger till våra skolor.

Så söker du verksamhetsintegrerade utbildningen

Läs mer om utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplatslänk till annan webbplats.

Om du redan idag är anställd på en skola i någon av PUD*-kommunerna:

Ansökan till utbildningen senast 2020-03-16: Sök utbildningen på antagning.selänk till annan webbplats precis som vilken utbildning som helst. Se till att du väljer det programtillfälle som anger 75% studietakt. Områdesbehörighet 6b/A6b eller motsvarande kunskaper. Urval baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) och/eller resultat från högskoleprov.

Ansökan till lärartjänst hos Mora kommun senast 2020-04-15.

Antagningskrav för att söka KPU-utbildningen

För att söka till KPU, inriktning grundskolans årskurs 7-9, måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier och avslutat ämnesstudier om minst 90, 135 eller 180 högskolepoäng (det beror på hur många undervisningsämnen du ska ha).

Läs mer om kraven för KPU-utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplatslänk till annan webbplats 

Jobba hos oss

Är du intresserad av en anställning i Mora kommun kombinerad med den nya lärarutbildningen?

Sista ansökningsdag till grundlärartjänst: 2020-04-15

Ansök här till grundlärartjänsten i åk 4-6länk till annan webbplats

Sista ansökningsdag till KPU: 2020-04-15

Ansök här till lärartjänst (KPU) grundskolanlänk till annan webbplats

Ansök här till lärartjänst (KPU) gymnasietlänk till annan webbplats

* Utbildningssatsningen har tagits fram av Högskolan Dalarna i samarbete med Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD-rådet). Det är Högskolan Dalarnas och skolhuvudmännens övergripande gemensamma organ för skolutveckling och lärarutbildning.

Till rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum i Dalarna (PUD-rådet) är samtliga kommuner i Dalarnas län anslutna, samt ett antal kommuner i Örebro, Västmanlands och Gävleborgs län. Till dessa kommer även ett antal fristående skolor.

Utbildningssatsningen har tagits fram av Högskolan Dalarna i samarbete med Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD-rådet). Det är Högskolan Dalarnas och skolhuvudmännens övergripande gemensamma organ för skolutveckling och lärarutbildning.

Till rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum i Dalarna (PUD-rådet) är samtliga kommuner i Dalarnas län anslutna, samt ett antal kommuner i Örebro, Västmanlands och Gävleborgs län. Till dessa kommer även ett antal fristående skolor.

Senast uppdaterad: 11 mars 2020