Nytt räddningstjänstförbund från 1 januari 2019

Räddningstjänsten i Leksand, Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalen ingår från den 1 januari 2019 i det nya räddningstjänstförbundet Brandkåren Norra Dalarna. Det står klart sedan kommunfullmäktige i de fem kommunerna har sagt ja.

Räddningsledare ute på uppdrag

Tanken med det nya räddningstjänstförbundet är att fem brandkårer som samverkar inom samma förbund ska vara starkare och ha mer resurser än vad en enskild brandkår/räddningstjänst i en liten kommun kan ha på egen hand.

För räddningstjänstpersonalen i de olika kommunerna blir den stora skillnaden att de får en ny arbetsgivare; Brandkåren Norra Dalarna. Förbundsdirektör för förbundet kommer att vara Johan Szymanski.

När det gäller den operativa utryckningsverksamheten, när brandkåren rycker ut på larm, blir det ingen skillnad. Som invånare kommer du inte heller att märka något annorlunda!

Senast uppdaterad: 29 april 2019