Insatsövning skogsbrand

Som ett led i introduktion av nya sommarvikarier till heltidsstyrkan i Mora övades under tisdagen den 4 juni insats mot skogsbrand. De nya skogsbrandsenheterna visade sig fungera mycket väl.

Ny skogsbrandsenhet under övning

Ny skogsbrandsenhet under övning

Övningsscenariot var glasklart: en skogsbrand på cirka 100 kvadratmeter hade upptäckts i skogen ovanför Selja och den spred sig snabbt i vinden. SOS larmade enligt fastställd larmplan och totalt ryckte 1 befäl och 8 brandmän ut, bestående av både ordinarie skift samt vikariegruppen som just nu går introduktionsvecka.

-Brandpersonalen åkte iväg enligt den rutin som finns för skogsbrand, vilket innebar att vår nya skogsbrandsenhet aktiverades, berättar distriktschef Henrik Johnsson.

Väl framme på brandplatsen lastades skogsbrandsenheten av, slangledning drogs fram mot branden och därefter påbörjades släckning av det fiktiva brandområdet.

-Syftet med övningen var dels att våra vikarier ska bli trygga i att använda utrustningen, dels att utvärdera de nya skogsbrandsenheterna och om de behöver kompletteras, fortsätter Johnsson.

Lastväxlare

Lastväxlaren 3140, ny för säsongen, är sexhjulsdriven

Brandmän i arbete

Brandmän i arbete för att förbereda släckning

Senast uppdaterad: 5 juni 2019