Skogsbrand vid Tenninge gård

Vid kl. 10:34 fredagen den 22 maj larmades brandkåren till en förmodad skogsbrand vid Torsmo utanför Skattungbyn, Orsa kommun. Vid framkomst konstaterades att branden var på Rättviks kommuns område, men att spridningen var snabb i riktning mot Orsa kommun

Bild från ledningsplats

Räddningsregion Bergslagen stödjer därför Rättviks kommun med ledning och ett stort antal resurser från Brandkåren Norra Dalarna.

Brandkåren Norra Dalarna har personal från Orsa, Skattungbyn, Leksand och Mora på plats vid branden och den pågick vid 15:30-tiden. Även Rättvik har ett stort antal stationer på plats.

-Vi har fått fram två helikoptrar som bistår oss att vattenbomba, läget ser positivare ut just nu, säger Johan Bodins, regional insatsledare.

Räddningschefen i Rättviks kommun, Patrik Fredriksson, leder insatsen.

Senast uppdaterad: 22 maj 2020