Eldningsförbud i samtliga kommuner

Från och med fredag 12 juni kl. 12:00 råder eldningsförbud i samtliga fem medlemskommuner, det vill säga Leksand, Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalen. Orsaken är upptorkande väder med höga brandriskvärden.

Eldningsförbud!

Eldningsförbudet är ett så kallat normalförbud, du kan läsa mer om vad eldningsförbudet innebär och hur du ska förhålla dig till det.

Brandkåren uppmanar samtidigt skogsindustrin att värdera behovet av brandvakt vid arbete med maskiner i skogen, så sent som torsdag 11 juni orsakade en maskin en skogsbrand ett par mil norr om Orsa.

- Det är väldigt torrt i skog och mark och vi ser ingen nederbörd i långtidsprognosen. Samtliga kommuner i Dalarnas län inför eldningsförbud idag, vi hoppas att allmänheten har respekt för det och följer de regler som finns. Jag vill samtidigt poängtera vikten av att skogsmaskiner överväger att använda brandvakt, säger Johan Szymanski, räddningschef.

Eldningsförbudet gäller tills vidare.

Senast uppdaterad: 12 juni 2020