Familjehemsveckan 2024

Familjehemsveckan är nu avslutad, tack till dig som deltog! Vi hoppas att den gav dig inspiration kring hur du kan hjälpa barn och unga i Mora. Lämna gärna din intresseanmälan i länken nedan.

Plats & tid: Aulan, Mora gymnasium, tisdag 23 april, klockan 18.00-20.00 (insläpp från 17:30)

Melinda har kommit att bli en frontfigur inom familjehemsvård efter hennes outtröttliga kamp för placerade barns rättigheter. Melinda uppmärksammades på nationell nivå i samband med fallet ”Lilla hjärtat” som berörde hela landet.

Melinda har bjudits in till debatt i riksdagen och har genom sitt engagemang varit drivande till genomförandet av lagändringar. Hon utsågs av Expressen till årets Kvinna 2021 för sin kamp för utsatta barns rättigheter.

Under de senaste åren har vi bland annat kunnat följa Melinda i media där hon medverkat i dokumentären mammahjärtat. Hon kan även titulera sig som författare då hon gett ut böckerna, ”Hon hette Esmeralda: berättelsen om Lilla hjärtat” samt barnboken ”Hitta hem” som ger en inblick i ett familjehems placerat barns upplevelser.

Under föreläsningen berättar Melinda om sina erfarenheter som familjehem och delar med sig av glädjeämnen och sorg samt hur hennes drivkraft fått henne att kämpa vidare för barns bästa.

Kom och låt er inspireras av hennes engagemang!

Biljetter: 50 kr/per person. Köps i lånedisken på Mora biblioteket, 8-23 april, kl 15.00. OBS! Endast swish-betalning. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid insläpp kl. 17.30.

Porträttbild på kvinna

Melinda Jacobs föreläser på Mora gymnasium den 23 april.

Varför behövs familjehemsveckan?

Familjehemsveckan syftar till att uppmärksamma barn och ungas behov av trygga vuxna. Vi vill ge en inblick i vad social utsatthet kan vara och vad vi som medmänniskor tillsammans kan göra för att trygga fler barn och unga.

Inom socialförvaltningen ser vi att behovet av stöd från vuxna till utsatta barn ökar. Vi anser det viktigt att lyfta frågan vad vi som medmänniskor kan göra för varandra. Genom att exempelvis ge två timmar i veckan av sin tid kan man bidra till att ett barn eller ungdom får en meningsfull tillvaro.

Familjehemsveckan arrangeras av Socialförvaltningen, Mora kommun.

Senast uppdaterad: 29 april 2024