Information till företagare med anledning av coronapandemin

Den här informationen är uppdaterad: 2022-01-19

På den här sidan har vi samlat information till dig som är företagare om de stöd och möjligheter som finns nationellt, regionalt och lokalt med anledning av coronapandemin.

Bild

Företagslots

Du som driver företag i Mora kommun och behöver stöd. Vi lotsar dig till rätt hjälp som till exempel möjligheter till finansiering, stöd, rådgivning och slussning till de aktörer i länet som arbetar professionellt på daglig basis med att stötta bolag.

Du når oss på näringslivskontoret genom kommunens växel på telefon 0250-260 00 vardagar mellan klockan 8-12 samt klockan 13-16. Fråga efter en näringslivsutvecklare. Du kan också skicka din fråga på naringsliv@mora.se så hör vi av oss så snart vi kan.

Information om näringslivsprojekt

Flera projekt har startats upp i Dalarna under hösten 2020 riktade speciellt till företag som drabbats av Coronapandemin.

Mora kommun

Här finns information från kommunen.

Flera åtgärder mot covid-19 förstärks eller tillkommer i januari. Här beskriver Folkhälsomyndigheten de senaste besluten. Läs mer om dessa restriktioner på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samlade länkar

Här följer några länkar där du som företagare kan hitta information från myndigheter och organisationer.

Länsstyrelsen Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillsyn av den tillfälliga covid-19 lagen. Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid -19 lag. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs. Skärpta restriktioner från den 19 januari. Här finns mer information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi står redo med kompetens och expertis. Kontakta gärna deras rådgivare. Läs mer på Almis hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Region Dalarnas företagsstöd. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se/dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På verksamt.se/dalarna kan du läsa om stöd och åtgärder för dig i Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information, tips och råd till besöksnäringsföretagare. Läs mer på Visit Dalarnas sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NyföretagarCentrum Norra Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till den som funderar på att starta eget samt till den som startat företag under de senaste tre åren. De erbjuder även rådgivning till den som står inför utmaningar i samband med coronapandemin. Läs mer på NyföretagarCentrum Norra Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samlad information till företagare med anledning av coronapandemin. Läs mer på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se - for information in english, click here. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket har samlat information som är bra att känna till i samband med coronapandemin. Läs mer på skatteverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtverket har information om korttidsarbete. Läs mer på Tillväxtverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regeringskansliet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns information till företagare från regeringen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten har listat information till olika verksamheter som berörs av covid-19. Läs mer på folkhälsomyndighetens sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Organisationen Företagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Organisationen Företagarna samlar artiklar, regelförändringar och annan information som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare. Läs mer på organisationen Företagarnas hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svensk Handel

Svensk Handel ger tips och vägledning till handelsföretag. Läs mer på Svensk Handels hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 19 januari 2022