Kontaktfamilj sökes till ett syskonpar i förskole- samt mellanstadieåldern (referenskod: Nr. 8)

Om uppdraget

Vi söker en kontaktfamilj till två barn. Det äldre barnet går i mellanstadiet och det yngre i förskolan. Syftet med insatsen är att avlasta föräldrarna. Av integritetsskäl kan vi inte ge mer information om uppdraget. Mer information kommer lämnas inför en eventuell matchning.

De här sakerna tycker barnen extra mycket om:

Barnen är aktiva och tycker om att pyssla, att leka och att hitta på saker tillsammans.

Dina egenskaper:

Du behöver inte ha någon formell utbildning för att bli familjehem, utan du får den utbildning och information som behövs för att kunna utföra ditt uppdrag. Det viktiga är att du har en stabil livssituation, har tid, plats och framför allt intresse och engagemang för att ta emot två barn hemma.

Du kan vara gift, sambo, ensamstående eller leva i ett samkönat förhållande. Med eller utan barn, du kan bo på landet eller i stan, i villa eller lägenhet. Du kan komma från Sverige eller från något annat land. Ditt hem måste vara tryggt och ni ska ha stabila relationer i familjen, oavsett hur den ser ut. Hela familjen måste även vara överens och vilja ta emot ett barn. I uppdraget finns möjlighet till fortlöpande råd och stöd.

Uppdragets tidsåtgång:

Barnen bor hos dig en helg per månad. Tillfällen för barnens besök bestäms av dig i samråd med föräldrarna.

Intresseanmälan

Intresseanmälan för att bli kontaktperson

Referenskod (anges i intresseanmälan): Kontaktperson *

Senast uppdaterad: 4 februari 2022