Företagsbesök på CW Lundberg

Publicerad: 16 augusti 2023 Uppdaterad: 1 november 2023

Företagsbesök på CW Lundberg (CWL) där vi träffade VD:n Thomas Lundberg.

CW Lundberg 1

CWL startades av Bengt Lundberg år 1993 och för ca två år sedan valde familjen Lundberg att sälja företaget till Lagercrantz Group. CWL säljer säkerhetssystem för tak och fasad. Företaget har totalt 90 anställda varav 75 personer arbetar i Mora. Idag är företaget den enda aktören på marknaden som enbart är specialiserad på just taksäkerhet.

Alla produkter utvecklas, tillverkas och levereras från fabriken i Mora. Företaget är marknadsledande inom taksäkerhetanordningar i Sverige, men säljer även sina produkter i 13 länder runt om i Europa. CWL har ett lager i Norge och ett centrallager för den europeiska marknaden i Polen. Idag säljer företaget ca. 90% av sina produkter i Sverige och ca. 10% går på export till länder runt om i Europa. Ett av företagets mål är att öka försäljningen i Europa och därför håller CWL på att anpassa sina produkter än mer till den europeiska marknaden.

Fördelen med företagets produkter är att de är lätta, innovativa och framför allt är de enkla att montera på tak. CWLs produkter sitter till exempel på taket på Tele2 Arena i Stockholm och på Lisebergsteatern i Göteborg.

Thomas berättar att CWL är stolta över att ha sina rötter i Mora och de vill gärna geografiskt koppla företaget just till orten Mora i sin marknadsföring.

Exempel på utmaningar som företag står inför idag är att hitta rätt kompetens, ökade råvarupriser och omvärldsläget i allmänhet.

CWL lanserade en ny produktserie i mars 2023 som heter CWL Solar System. Detta är ett komplett infästningssystem för solpaneler på tak. Denna nya produkt ligger bra i tiden när elpriserna har stuckit i höjden och fler personer väljer att installera solpaneler på sina tak.

Vi tackar CW Lundberg för ett mycket intressant och givande besök och önskar dem lycka till framöver.

Senast uppdaterad: 1 november 2023