Företagsbesök hos Taklandslaget och Mora Pulverlackering

Publicerad: 8 september 2023 Uppdaterad: 1 november 2023

Företagsbesök idag hos Taklandslaget AB och Mora Pulverlackering AB där vi träffade företagens ägare Christian Toremark.

Mora Pulverlackering

Christian startade företag 2018 efter att ha jobbat inom byggbranschen i Norge samt inom industrin här i Mora. Han började med att ta över Taklandslaget ihop med en kompanjon. Där tvättar och målar man tak av olika slag men utför även takbyten.

Senare tog han över Mora Pulverlackering som utför lackering av detaljer åt andra företag. Kombinationen pulverlack och takarbeten kan förefalla spretig, men takjobben har sina säsonger och då kan lackeringen möjliggöra anställningar på helårsbasis.

Nu är han ensam ägare, men har god hjälp av både Mora Pulverlackerings förra ägare och sin far, som fungerar som arbetsledare på Taklandslaget. De båda och redovisningsbyrån, som hjälper till med ekonomin, bidrar i hög utsträckning. Dessutom finns 2 anställda på helårsbasis, extra sommarpersonal och tidvis praktikanter.

Vi pratade om resan från anställd till att bli egen företagare med många lärdomar. Om att hinna och att vilja göra själv och att ta hjälp.

Tack Christian för ett bra företagsbesök som gav oss insikter i hur det är att befinna sig i uppbyggnadsfasen av inte bara ett, utan två företag. Lycka till framöver!

Senast uppdaterad: 1 november 2023