Företagsbesök hos Leve Bröd

Publicerad: 22 september 2023 Uppdaterad: 1 november 2023

Företagsbesök hos Leve Bröd i fina Bäck utanför Våmhus. Här har Cissi, Joanna och Marie förvandlat den nedlagda butiken till ett bageri med surdeg från ursprungliga spannmålssorter som specialitet.

Leve Bröd

Här finns mycket kärlek till mathantverket, de fina råvarorna och vad de kan göra för din kropp. Kullorna säljer matbröd av olika slag och även bullar och söta saker. De olika spannmålssorterna gör att brödet kan varieras i oändlighet utan några tillsatser – basen är vatten, mjöl och salt.

Förutom att köpa bröd i butiken kan du även beställa på företagets hemsida senast onsdag för att hämta hos ”Gumman Grön” på gågatan på fredag. Här i Bäck kan man också gå surdegskurser, ordna en pizzakväll eller frukost med kompisgänget eller företaget.

Företaget är lite drygt ett år gammalt – man öppnade till midsommar 2022. Det har varit en tuff tid för mathantverkare. Elen är dyr så man behöver var smart med sin elanvändning. Därför bakar man torsdag – fredag och använder värmen i ugnarna på maximalt sätt. Produkterna är också mycket av en helgvara -lite extra till helgen.

Vi pratade om att starta företag, om Mora och framtiden – tusen tack för ett trevligt besök som gav oss inblickar i ert företags vardag.

Senast uppdaterad: 1 november 2023