Företagsbesök hos Rolf Ericson Lastvagnar och Bussar

Publicerad: 18 oktober 2023 Uppdaterad: 1 november 2023

Trevligt företagsbesök hos Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar i Mora! Vi träffade Magnus Enocksson, Hanna Salander, Mats Klingvall och Anders Persson och fick också titta runt i lokalerna.

Rolf Eriksson Lastvagnar och Bussar

Rolf Ericson finns även i Falun, Borlänge och Ludvika. I Mora jobbar 16 personer och fokuset är här på lastbilar och bussar där man erbjuder en ”one stop shop” för de tunga fordonen - all service för de tunga fordonen på samma ställe.

Här har vi en bransch som aldrig sover – helst ska fordonen rulla hela tiden. Därför har verkstaden öppen 07.00 – 23.30 och har på övrig tid jour med möjlighet att åka ut och hjälpa till.

Vi fick också höra om hur fordonen är uppkopplade vilket gör att servicepersonalen kan felsöka på distans. Chauffören kan på så vis får klart ljus att köra vidare med en tid för service redan bokad eller ett besked att bärgning behövs. Man behöver inte vara i branschen för att förstå att den servicen måste vara en stor trygghet.

Som så många andra har man utmaningar med att rekrytera ny personal. Man jobbar hårt i ägaren Rolf Ericsons anda med att vara en attraktiv arbetsgivare. Man lyckas också behålla personalen länge. Genom att delta i skolans branschråd är Rolf Ericson bil med och påverkar utformningen av våra utbildningar. Lärlingar från gymnasiet finns hela tiden med och får som regel jobb efter examen. Från kommunens sida är vi mycket glada åt det engagemanget.

Hållbarhet är så klart en utmaning och något man jobbar med. Just nu installeras en elladdare för tunga fordon – ett samarbete med Skellefteå kraft och OK/Q8 med finansiering av Energimyndigheten.

Tack för ett bra besök med nya insikter om er bransch och för era inspel !

Senast uppdaterad: 1 november 2023