Företagsbesök hos Ingelas Kock & Catering

Publicerad: 6 februari 2024

Företagsbesök hos Ingelas Kock & Catering AB där vi träffade Ingela Estenberg och Per Jonsson.

Ingelas Catering

Företagsbesök hos Ingelas Kock & Catering AB där vi träffade Ingela Estenberg och Per Jonsson.

Företaget startade 2006 och ägs idag av Ingela. År 2010 flyttade företaget sin verksamhet till Mora Armaturs gamla lokaler i Östnor, där företaget erbjuder bland annat mat till företagsevent, konferenser, bröllop, födelsedagar och invigningar. Kunderna är företag, privatpersoner och föreningar som köper luncher, middagar, bufféer, fika och mingelmat. Ingela och Per berättar vidare att även smörgåstårtor, tårtor och matbröd är ett populärt inslag i deras produktutbud.

I företaget arbetar idag 6 personer inklusive Ingela själv. En av företagets stora utmaningar är att det är mycket svårt att få tag på erfarna kockar.

I början av 2020 började företaget leverera matlådor till äldre personer som bor på Mora kommuns trygghetsboenden och till äldre personer som bor hemma. De levererar ut ungefär 1000 matlådor varje vecka. Ingela berättar att de lagar all mat från grunden i sitt restaurangkök där fokus ligger på att göra bra husmanskost. Företagets tjänster gällande leverans av matlådor till äldre personer runt Mora med omnejd fyller en viktig funktion då äldre får i sig näringsrik mat varje dag. Matlådorna säljs inte bara till äldre personer utan även personer i alla åldrar kan köpa enstaka matlådor (både färska och frysta) eller boka abonnemang för utkörning. Man kan även själv hämta upp matlådorna på plats hos företaget i Östnor.

Vi tackar för ett trevligt och intressant besök!

Senast uppdaterad: 6 februari 2024